
Idag blev jag sjukt sugen på Fiskgratäng. Inget att vänta på med andra ord. Från tanke till handling. Gick och handlade lite och någon timme senare står skapelsen i ugnen. Här kommer ett litet recept till mina trogna läsare.
1 paket Torskfilé
2 dl vitt vin
3 dl Vispgrädde
1 gul Lök
1-2 msk Hummerfond
2 hekto Räkor
2 Äggulor
8-9 medelsstora Potatisar
2-3 msk Smör
2 dl Mjölk
2 dl riven Parmesanost
1. Sätt på ugnen, ca 180 grader. Smöra en ugnsform.
2. Koka potatisen
3. Finhacka löken. Fräs i lite smör. Tillsätt vinet, hummerfonden och grädden. Sjud upp. Tillsätt dillen. Smaka av med salt och peppar.
4. Gör i ordning Potatismoset med smör, äggulor och mjölk. Vispa slätt.
5. Lägg torsken mitt i den smörade formen. Sprid ut potatismoset runt om. Häll den goda såsen över fisken. Lägg i räkorna. Och till sist strö över parmesanosten.
6. Låt stå i ugnen tills moset fått lite färg.
Recension.
Den blev jävligt god. Men lite vattnig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar