onsdag 12 maj 2010

Stonebridge

Jag gjorde en intervju med Stonebridge inför helgens båda gig. Den kommer upp på lite sajter inom kort. Men först hos mig.

Vi träffar en av Sveriges mest etablerade DJs, Stonebridge, inför helgens kommande Loca Sessions fester i både Stockholm och Göteborg. Det är inte ofta han spelar på hemmaplan. Här kan du läsa om varför och vilka låtar du definitivt kommer höra på White Room/Magenta och Park Lane i helgen.

Stonebridge. Nyligen hemkommen från en asiatisk turné. Berätta. Var har du varit?
- Det var en intressant turné som egentligen skulle vara två kortare resor, men pga Islandsmolnet blev 3 veckor. Jag började i Hong Kong, sedan Filippinerna. Därefter Los Angeles, Calgary och Montreal för att sedan åka tillbaka till Singapore och Indonesien. 18 flyg och total rock & roll, men bra gigs och jag slapp ställa in som många andra i Europa eftersom jag var på rätt sida av molnet.

Hur fungerar housen där borta?
- House är globalt nu och det är ungefär samma musik överallt. Tjejer vill i regel ha lite mer remixad R&B typ Lady Gaga dubbar medan boysen tycker Eric Prydz och House Mafia är det coolaste som finns. Det beror på internet eftersom alla kan kolla in allt där. Annat var det när man åkte till Kina första gången 2003, ingen visste hur man skulle bete sig på en klubb och alla trodde det var en konsert och stirrade på en, hahaha.

Du är ju kanske den mest rutinerade discjockeyn vi har i Sverige. Hur har klubbscenen förändrats sett sedan du började i branschen?
- Du kan ha rätt när det gäller antal år som aktiv DJ och jag har sett allt från mitt första gig på min syrras studentfest till Dance Valley. Den stärsta förändringen är att alla är så otroligt specialiserade nu. Ingen kan tänka sig att droppa något totalt random mitt i sitt smala set. Utom de allra största som hajjade för länge sedan att på festivaler måste man spela lite mer blandat. Jag skulle vilja mynta ett nytt uttryck faktiskt: stadium house. Det är en biprodukt av dessa festivalset och dom största låtarna nu är inspirerade av t ex Coldplay (typ SHM 'One' men även Kidsos).

För alla som inte förstår hur det är att vara DJ på din nivå. Vad är det absolut viktigaste att tänka på när man spelar på ett ställe?
- Att spela för publiken och att vara närvarande och inte stirra in i en dator. Folk blir otroligt sura när en laptop DJ ser ut som han uppdaterar sin Twitter på scenen med ett härligt bått ljus från skärmen. Jag spelar CD och kommer att fortsätta med det delst för att det syns att jag gör något, men även för att det känns mer som om man spelar skivor, inte filer.

När spelade du i Stockholm och Göteborg senast?
- Stockholm var er senaste Loca Sessions på F12 faktiskt. Jag spelar här kanske 1-2 ggr om året nu. Inte för att jag inte vill, men för att alla sponsorer har succesivt gjort att mindre promoters inte har en chans att göra inspirerade bokningar av typen 'bara en jävligt kul kväll' och på den internationella scenen vet alla att Sverige har pengar så det är svårt att få hit namn för rimliga pengar. Göteborg var typ två år sedan och jag ser extra mycket fram mot det giget eftersom det är på ett stort och bra ställe.

Hur ser sommaren 2010 ut?
- USA, Kanada och Asien har totalt exploderat för mig det senaste året så jag kommer att göra fler turnéer där och troligen skippa Ibiza i år eftersom det känns som jag har gjort det tio år nu. Jag ska även tillbaka till Kroatien som var grymt förra året.

Vilka tre låtar kommer du definitivt att spela på Loca Sessions?
James Talk & Ridney 'Forever'
Rock Massive 'You Know Why' (SB)
StoneBridge 'Trip'en' (Angger Dimas).
Definitivt!

Vi ses på onsdag och fredag!
- Lätt!

1 kommentar:

Dave S. sa...

Håller med Stonebridge otroligt mycket angående att spela med skivor och inte filer, största anledningen till att jag började med skivor och inte laptop. Bra intervju!