fredag 9 april 2010

Ärlighetens Öga

Eftersom du med absolut största säkerhet höll dig hemma igår, torsdag kväll, så kan jag avslöja vad du missade. Svaret är:

Ingenting.

Att gå ut en tisdag i Hedesunda är fan roligare än att ge sig själv chansen att ha roligt i Stockholm en torsdagsnatt. Det stora problemet med torsdagskvällen är självklart inte jämförelsen med Hedesunda. Utan att DU (ja DU) som t ex läser den här bloggen haft tankarna på annat håll och inte gett dig själv en kul kväll på krogen.

Du kan ju givetvis haft en hur rolig kväll som helst hemma i din lägenhet. Precis som vilken måndag eller tisdag som helst. Men vi som arbetar med att förbättra nöjeslivet i den här stan kan ju faktiskt bli mörkrädda för mindre.

Den här torsdagskvällen sammanfattas otroligt enkelt i ett par korta punkter.

Jag va den absolut första gästen på Hells Kitchen ikväll. Jag kom dit kl 02.50. Bartendern hade inte 'bångat' en enda drink innan vi kom. Hells Kitchens nattklubbschef, Rebecca, jobbar tydligen inte på torsdagar. Det borde hon kanske överväga att börja göra då det faktiskt är öppet på hennes ställe. Och dåliga torsdagar sänder inte bra vibbar då de ändå har en av Stockholms bästa DJs där.

Innan Hells Kitchen besökte vi Berns. De hade knappt en enda betalande gäst kl 02.30.
Otippat? Knappast. 2.35.1 har somnat in och blivit ganska ointressanta som fenomen. Att Sveriges coolaste nattklubbslokaler agerar helt utan content en torsdag funkar med andra ord inte. Berns som tidigare överraskade med bra bokningar man inte ville missa har nu helt lagt locket på.

Solidaritet har tjejmånad.

Ett antal torsdagsnätter under April kompletterar utmärkta Darwin & Backwall sina torsdagar med en kvinnlig DJ eller artist. Det slog inte så väl ut ikväll. Dansgolvet på Solidaritet va helt tomt kl 04.00. Möjligtvis sökte sig deras publik till Soli på onsdagsnatten. Men idag bör man skämmas. Så mycket promotion och så lite folk rimmar inte…

Sveriges huvudstad. Stockholm. Det här är inte ens pinsamt. Det är oförklarligt. Och på samma gång oförlåtligt.

Vad fan krävs för att DU som läser det här ska gå ut och ha roligt?

PS. The Livingroom, där jag jobbar till kl 02 på torsdagar, va helt okej. Sen gick våra gäster hem. Ingen visste var de skulle gå efteråt…

1 kommentar:

Unknown sa...

Tja man!
Att gå ut en vardag finns tyvärr inte på kartan då jag jobbar 8-17 på kontor. Antar att det är många med mig i en liknande sits. Däremot har man väl möjlighet att ta ledigt en förmiddag, men då ska det till en extremt bra dj-bokning eller liknande för att man ska orka sig ut...