torsdag 5 november 2009

European Music Awards. För vem?


I kväll är det dags för European Music Awards. Detta år har man intagit Berlin. Dels för att fira murens försvinnande och dels för att fira alla artister som får sina videos spelade, på en förut superframgångsrik tevekanal som nu för tiden knappt har några tittare.

Eller förresten, det kanske de har? När de visar sina tonårsdokusåpor. Sina repriser av Jackass eller något annat program där man följer skateboardkillar som busar med varandra. Däremot. MTV2, som ingår i mitt digitalpaket, är dock helt okej. Ibland.

Tiden då MTV var en av de viktigaste kanalerna för en artist som släpper material är sedan länge förbi. Jag tycker personligen att det är trist att det blivit så här. Men tiderna förändras ju och på något sätt vore det väl trist om de hade haft kvar Rebecca De Ruuvo och Steve Blame som satt och gafflade i rutan.

När European Music Awards var här i Stockholm år 2000 va det helt bananas här i stan. Alla krogar i Stockholm värda namnet hade fester och det va ett grymt drag överallt. Själv spelade jag skivor i Backstreet Boys egna viprum på Grand Hotel.

Inga kommentarer: