fredag 19 februari 2010

Ett ögonblick...


Ursäkta. Eller förresten. Vänta ett ögonblick.

Det du just nu ser i bilden ovanför, är en bild tagen kl 02.15 natten till fredag, på Birger Jarlsgatan, precis vid Stureplan, strax innan du kommer fram till Fridays.

Inte en enda fotgängare.
Några ensamma gatlyktor.
Snökaos.
Ett par lediga taxibilar och några som kör svart.
Kullerstens-is på trottoaren.

Och om sanningen ska fram så, det som stör mig minst är egentligen allt du ser på bilden, utan att det är spöktomt på alla ställen i Stockholm.

PS. Den här teveserien som sänds på nätet med ett par tre tjejer som lever livets glada dagar, är så inihelvete falsk och ytlig att det gör ont i mitt hjärta. Den sänder så otroligt felaktiga signaler till alla kids (vilka annars kollar??) att det är på gränsen till kriminellt… Att ta åt sig credd för vad någon annan gör borde vara straffbart. Är det verkligen dom som driver Stockholms nattliv framåt? Är de aktiva på sin nattklubb sju dagar i veckan, tjugofyra timmar om dygnet? Är det dom som kläcker alla kreativa idéer? Är de ute och nätverkar? Är SMS-utkorgen full? Mår de dåligt av att göra en dålig kväll, som denna? Eller har de inget bättre för sig än att sitta hemma, tokskämmas ochpassa på att fotografera sig framför spegeln.

För visst är det väl så att det är enklare att stanna hemma, dra täcket över huvudet och invänta morgondagen, när man känner att det kan bli en dålig kväll. Det är liksom enklare så…

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbart, äntligen någon som är ärlig, saklig och säger sanningen.