onsdag 27 januari 2010

Sälj Aset Annars Byt

Jag har en orolig känsla. Och den handlar om Spyker och Saab. Det är ingen påtalig känsla som får mig att må dåligt och sova dåligt. Utan en känsla som påminner om att vi kanske närmar oss ett gigantsikt antiklimax. För att efter ha sett nyheterna ikväll med hur de nya ägarna hälsades välkomna med klang och jubel till Trollhättan (nästan lite som när Tobias Linderoth anlände till Galatasaray) så ställs ju verkligen förväntningarna högt.

Jag är rädd för att det här kan bli det absolut största fiaskot som svenskt näringsliv någonsin skådat. Jag är ingen specialist inom området. Men är det inte något fishy när en av världens största biltillverkare inte kan få lönsamhet i företaget. Då är frågan hur en sådan liten aktör som Spyker ska kunna få företaget på hjul igen. Jag håller givetvis tummarna för mina fellow swedish trollhättaninvånare. Annars får man ta till den gamla odödliga sloganen ytterligare en gång.

Sälj Aset Annars Byt. Det är i alla fall bättre än Ingen Ford På Våran Gård.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fråga vilken asiat som helst vad Englands premiärminster heter, alla vet svaret. Om man däremot frågar en Europé vad Japans president heter så kan väldigt få svaret. Ditt inlägg är ett tydligt exempel på detta. Spyker är mycket stora, problemet är bara att vi i Europa är så dåligt pålästa. Tack o hej

Don Tomaso sa...

Oj. Hade ingen aning om hur stora de är. Hur stor marknadsandel har de av all bilförsäljning?